دانش آموزان ضعیف را دست کم نگیرید!
بسیاری از کسانی که امروزه از آنها به بزرگی یاد میشود در دوران کودکی چندان با استعداد به نظر نمیرسیدند، اما به یک باره تواناییهای خارقالعاده خود را با تلاش و پشتکار و با راهنماییهای صحیح آشکار کردند و تحولات عظیم و اساسی در جهان علم و ادب و ... به وجود آوردند.
ادیسون (1931-1848) آمریکایی صاحب اختراعات متعدد و مهم
توماس ادیسون در شهر میلان اوهایو چشم به جهان گشود. در آغاز به خبرنگاری در روزنامهها سرگرم شد. چندی بعد مستقلاً روزنامهای را تأسیس کرد، اما نبوغ درخشان و همت والا و فعالیت کم نظیر ادیسون، او را به این قبیل کارها باقی نگذارد و به بررسی و تحقیق درباره تلگراف پرداخت و اصلاحات فراوانی در آن به عمل آورد. ضبط صوت، کینه توسکوپ (پدر سینما)، لاستیک مصنوعی و چراغ برق را اختراع کرد. همه موفقیتهای این مخترع بزرگ و نامی فقط در پرتو کار و کوشش او بود، زیرا وی در تعریف نبوغ پرسیدند جواب داد؛ (که کار و کوشش نبوغ است)
ادیسون با اینکه قوه سامعهاش ضعیف بود، اما هیچگاه شکوه نمیکرد و اظهار میداشت که همین ناشنوایی آرامش خاطر برایم به وجود آورد. شمع وجود ادیسون در سال 1931 به خاموشی گرایید. درحالی که جهانی در نور و پرتو چراغ برق او غرق در روشنی است.
آری توماس ادیسون همان کودکی بود که او را (خنگ و ابله) میپنداشتند و با حمایتها و توجههای مادرش فردی موفق و نامداری بزرگ از مخترعان معروف جهان شد.
کنجکاویهای دوران کودکی او کسی غیر از مادرش را تحت تأثیر قرار نداد. اولین معلمش او را دانشآموزی خنگ و کودن نامید، پدرش به این نتیجه رسیده بود که پسرش ابله است.
مدیر مدرسه به ادیسون گفته بود: «تو هرگز در هیچ کاری به جایی نخواهی رسید» فقط مادرش به او توجه داشت و به هوش و نبوغ او آگاهی داشت و از این رو به تعلیم و تربیتش همت گمارد.
ادیسون از نوجوانی اختراعات خود را شروع کرد. در مجموع بیش از 1000 اختراع به نام او ثبت شده است که برای بشریت بسیار ارزشمند و مفید هستند.
گردآوری: نرگس ترکمان بینش